SPONTANOST

Ima nas različitih, ali ipak, kad je spontanost u pitanju dijelimo se u dvije grupe. Na one koji tvrde kako obožavaju neograničenost, a to podrazumijeva slobodu u osobnom razvijanju, te na one druge, koji odlučno tvrde kako tu spontanost ne vole jer im život, kakvog sada imaju, u potpunosti ima smisla.

Međutim, taj termin SPONTANOST postoji i u fizičkom svijetu.

Naučno je dokazano da svaka naša akcija, koje tijelo odradi, jest rezultat trenutne misli koje smo u svome mozgu pokrenuli, a pokret koji smo tom prilikom napravili je samo reakcija, na trenutnu misao.

Tako da, oni koji vole biti spontani, ipak moraju znati da su, bilo kakvu radnju koju obavljaju, prethodno  u svojim mislima oblikovali, odnosno, svaka radnja koju obavljamo je reakcija na misao, koja je u mozgu već razrađena.

Kada padamo s neke visine, tijekom trajanja tog pada, proradi nam program zaštite koji  je ugrađen u mozgu, te nam se čini kako smo se spontano uspjeli zaštititi u svrhu usporavanja brzine padanja vašeg tijela, odnosno, mislimo da smo se spontano zaštitili prilikom pada.

Tijekom života, naš um promatra, uči i snima, razne programe te ih u datom trenutku, otvara u našoj podsvijesti te ih isporučuje našem tijelu da ih koristi. Isto kao i u kompjuteru. Sve informacije koje vam trebaju, spremamo u razne foldere, a kad nam zatrebaju, otvaramo određeni folder te koristimo upravo onu informaciju koja nam treba.

Koliko puta nam se dogodi da uradimo nešto, što smo mislili da nikada nismo u stanju da to odradimo? Ali nije baš tako. Naš mozak, svakog trenutka snima određene radnje, koje drugi obavljaju, a sve se to memorira u našoj podsvijesti.

Tako da vam se dogodi, kako se iznenadite da odjednom spoznate da posjedujete znanje za neke vještine, koje nikada prije toga niste koristili. Memorija u mozgu je takva, da nam prilikom naše potrebe, pruža upravo ono saznanje za nešto, što smo mi to, svjesno ili nesvjesno, pohranili u memoriju.

Mozak prepoznaje našu vibraciju, odnosno našu želju da nešto uradimo i prelistavajući po svojim memorijskim čelijama, otvara onu datoteku, koju smo tražilli. Mnogi će reći da je to spontanost.

Onim ljudima, koji za sebe tvrde da ne vole spontanost, da žive na način da im je sve po „špagu“, odnosno sve onako kako su htjeli, želim samo jedno reći. Kad vam mušica prođe oko glave, što napravite? Je li otvorite papir i uzmete olovku te napravite plan , kako da je odstranite od sebe ili pak, upotrijebite jedan od programa iz svog mozga i onako spontano podignete ruku, da bi je odbili od sebe?

Naš mozak je programiran da reagira, od strane podsvijesti, kako smo ga mi programirali. U našem se mozgu nalazi informacija da je ta muha nepoželjna, opasna za hranu i jednostavno je ne želimo oko i na sebi. Program zaštite kaže, kako je nepoželjna i kako je se treba riješiti. Tako podsvijest daje nalog ruci da djeluje.

Prema tome, glumili vi točnost ili ne, puni smo spontanosti, koje gotovo svakodnevno koristimo u svome životu.

Da je to tako, dokazuje i činjenica da nismo, u svakom trenutku koncetrirani na svoje korake, dok hodamo. Misli nam odlutaju, a mi spontano nastavljamo hodati, bez nadgledanja svakog koraka.

Zagreb, 14.12.2017.

Sweater weather is just around the corner and honestly it is my favorite season for clothes. If there’s one fall combo that never gets old, it’s the slouchy cardigan with a flirty cami.

Ovaj tekst je moje osobno mišljenje na zadanu temu. Smatram ga svojim te ne dozvoljavam da ga se kopira i prenosi dalje, bez moje, isključivo pismene dozvole.

  • 1245
  • 1243432545376
  • 1352654576364