JAVNE KUĆE

Jasno nam je, da se ljudi  moraju snalaziti, kako bi mogli spojiti kraj s krajem. I da,ono najteže u današnje vrijeme je, poslovati s gotovinom. Jedna od rijetkih javnih kuća u  Hrvata, koja gotovo svakodnevno posluje s gotovinom su i trafike (za naše purgere, prev: kiosci)…
Riječ je o trafikama koje su otvorene na svim mogućim lokacijama, koje su te iste dobile odnosno naslijedile ,pretvorbom nekadašnjih firmi, na pošten način naravno, kao i sve u Hrvata.
Tako danas imate, na najluksuznijim lokalitetima u Splitu , ali u cijeloj Hrvatskoj, malene limene kućice koje posluju, gotovo svakodnevno, s gotovinom.
Neznam sjećate li se, nekada su to bile trafike koje su prodavale cigarete , novine, žvake….
A danas???  Danas tamo, između ostalog, možete kopirati (što su nekoć radile fotokopirnice), možete predizati gotovinu s njihove kase (što su nekada radile banke), a možete i poslati paket (što bi trebale raditi pošte)…i u cijelom tom nizu, tko zna što još sve rade…
Tako je i s poštanskim uredima…Nekad respektabilna kuća u koju ste ulazili po potrebi, danas kad posjetite bilo koju poslovnicu ,imate osjećaj da ste upravo upali na neki sajam….
Pitam se, s razlogom…S obzirom da su trafike i poštanski uredi ipak, dijelovi nekakvih javnih kuća, hoću li ja ubuduće moći doći u poštu, kao javnu kuću i u njihovim izlozima pregledat izbor žena za javnu kuću, a onu naručenu mogu preuzeti i na bilo kojoj trafici u Hrvatskoj  jer su i one ,u biti javne kuće….
ViletinA, 25.05.13.