MISLI, OSJEĆAJI, RIJEČI

I sve se vrti oko njih!

Misli i osjećaju su naši, samo naši, i nitko nam ih ne može uzeti.

Riječi su one koje vrlo često, znaju biti krivo izrečene ili pak krivo protumačene, zato dok planiramo svoj život, riječi su zadnje za kojima moramo posegnuti.

Kako živimo?

Kada se ujutro probudimo, prvo sa čim se susrećemo su naše misli. One su tu, oko nas i u nama, one nam okreću život i oblikuju nas u onakve ljude, kakvim smo danas.

Neke misli, međutim, mogu na nas posebno utjecati te biti one koje će nam odrediti osnovne smjernice u našim životima.

Mislim na one misli u kojima uključujemo osjećaje, a koje su najčešće povezane s ljubavlju.

Govorim o ljubavi prema životu, prema posebnim ljudima, hrani, hobijima…

Uglavnom, misli i osjećaji su sastavni dio naših života.

A sad par riječi o riječima:

Sigurno svi znamo nekoga za koga smo ponekad pomislili, kada progovori, da bi bilo bolje da je držao usta zatvorenima te da je te misli koje je izgovorio, zadržao za sebe.

Riječi mogu biti pogubne, mogu razarati, ali i spajati. U ovom slučaju, misli i osjećaji nas mogu pokrenuti prema naprijed, a riječi mogu uništiti sve naše planove, ako ih izgovaramo pred ljudima koji ih ne mogu shvatiti.

Stoga, pustimo prvo misli i osjećaje da urade svoje, a tek onda se spremimo na riječi.

Isto tako moramo paziti kada primamo tuđe mišljenje, da nam se te riječi ne bi urezale u naše misli negativno po nas. To što drugi ne razumiju naše misli, ne mora nam značiti da njihove kritike trebaju biti važne za nas. Jedino što moramo paziti je to, da te tuđe riječi ne poremete povezanost na nivou naših misli i osjećaja.

Drugim riječima, ako smo dobro razmislili i razradili svoj plan, ničije riječi, ma koliko god to neki pokušavali, neće vam ostaviti gorki osjećaj u ustima.

Međutim, ako smo nesigurni u ishod svog plana i još nismo sigurni u provedbu istog, mišljenje drugoga moglo bi nas skrenuti s našeg puta prema cilju.

Zato, kada planiramo svoj plan, misli preusmjerimo na papir, a informacije tražimo od stručnih ljudi. Oni ipak imaju više iskustva od nas, u tome što tek želimo da ostvarimo.

Jer misli i osjećaji su odradili svoje…

Zagreb, 14.05.2020.