Danas se naši kontakti odvijaju najviše putem Facebooka, na žalost ili ne,ali s mnogima se ne bi nikada upoznao da ne postoji. I tako, s obzirom da pišem statuse različite tematike, mnogo njih se svodi na to da život nije onakav, kakvog ga nam drugi serviraju. Mnogi su to počeli shvaćati, ali eto, dana danas dobivam komentare da nisam realna osoba. Mnogi me zovu idealistom,koji ne gleda realnosti.

Ali, ja svoju realnost gledam svakog dana i živim je punim plućima. I sve što govorim, sve što radim,to je moja realnost. Realnost koju gledam svojim očima, odnosno, realnost u koju ubrajam samo ono što ja osobno dopustim da ulazi u moj video krug.

Ali što je to realnost? Čemu dajete to važnost,u svojim životima, da bi tu važnost nazivali realnošću u kojoj živite, jer ja u vašoj realnosti ne živim.

Najviše je tema politike i ekonomije koje nazivate realnošću. Mnogima nije jasno,kako sam ne iformiran, kad su te teme u pitanju, ali jednostavno nisam i ne razbijam glavu s nečim,za što nisam stručnjak. Dakle, da ponovim, po mnogima je realnost gledati vijesti, pratiti sva događanja na nivou politike i ekonomije i naravno, sve to komentirati na Fb. A znate li, koliko je vas smiješno kada komentirate takve teme u koje očigledno niste upućeni. To što čitate i gledate vijesti, ne mora značiti da se razumijete u to. To mi je isto kada žene kažu da se razumiju u ženski nakit više od mene, jer ga nose cijeli život. A ja ga stvaram u tolikom broju da one ni ne mogu zamisliti koliko prodajem nakita i da sam upućeniji u nakit od njih. U biti, ja stvaram trend stvarajući nakit. To je isto kao da kažete da se razumijete u zube jer ih nosite cijeli život, a kad zaboli trčite zubarima.

Ne, vaša realnost je ona koju ste sami odabrali da vam je realnost, ali to nije moja realnost.

Što se političara tiče, MI smo im glasove dali, i to je realnost jedina u svezi njih. Želite li drukčiju realnost, glasove dajite drugima.

Kad mi govorite da nisam realan,kad ne gledam vijesti, to mi govorite na Fb, putem interneta, preko mobitela, kompjutera…uglavnom, to mi govore oni koji imaju novca da plaćaju Internet.

Ja znam i one koji nemaju novca za plaćati Internet i nemaju Fb. O da i to je realnost.

Imate taj Internet, hrane u frižiderima, da to je vaša realnost, ali ima i gladnih. Ma dajte, recite mi, što je to realnost? Koga da smatram realnima, vas koji gledate vijesti, trpate se sranjima od reklama koje vam serviraju kroz medije i govorite meni da nisam realan, a istodobno ima onih koji sebi ne mogu priuštiti Internet. Tko nije realan???

Mnogi imate posla, a mnogi ga nemaju. Što je tu realno?

Kako mogu shvatiti kad mi netko tko ima novca govori kako je realnost da ljudi nemaju posla, glad, siromaštvo. Kako da bilo kome vjerujem tko ima pun frižider hrane da ja ne gledam realnost?

Moja realnost je drukčija od vaše. Biram svoje prijatelje, svoj posao, biram što ću gledati, a što ne. Da nema vas koji mislite da ste pametniji od drugih pa svojim komentarima opisujete neke glupe političke situacije na Fb, ne bih znao ni što se događa u političkom životu Hrvatske. Pa jesam li realan, naravno da jesam.

Realnost je moj život koji živim, jer sam ga kao takvog stvorio i kroz njega živim svakoga dana…

Zagreb, 28.05.2017.

Ovaj tekst je moje osobno mišljenje i bez mog, isključivo pismenog odobrenja, nema ga nitko pravo širiti,kopirati na bilo koji način.