ŠTO JE TO UMJETNOST?

AKO ŽELITE SAZNATI,  KAKO SE LJUDI KOJI SEBE NAZIVAJU UMJETNICIMA, ODNOSE PREMA OVOJ PROFESIJI, NAJBOLJE JE OTVORITI FACEBOOKI TE SHVATITI KOLIKO  POJEDINCI PROSTITUIRAJU TU DJELATNOST.

AKO STE UMJETNIK, UMJETNOST JE  ONO ŠTO  U POTPUNOSTI  ISPUNJAVA VAŠE SRCE.

 KAKO BITI ODAN TOJ DJELATNOSTI ? PA JEDNOSTAVNO,  NE BAVITI SE SVAŠTARENJEM,  NE RAZVODNJAVATI SVOJ TALENT I DA, RADITI SAMO ZA SEBE.

SVI SU VELIKI UMJETNICI KROZ  POVIJEST IMALI SVOJE FAZE. MNOGI SU BILI TOLIKO RAZNOVRSNI U SVOME RADU DA, DAN DANAS, NI NE ZNAMO ŠTO SU SVE STVARALI. DANAS JE MNOGO LAKŠE POSTATI POZNATIM.  MNOGI KORISTE PREDNOSTI SVIH VRSTA KOMUNIKACIJE.

NEGATIVAN DIO TE DANAŠNJE KOMUNIKACIJE JE NJENO ISKORIŠTAVANJE U DRUGOM PRAVCU. MNOGI KOJI SU TEK POČELI ILI RADE NEKO KRAĆE VRIJEME, BILO ŠTO DA NAPRAVE, OBJAVE NA INTERNETU, DOBIJU MNOGE LAJKOVE I VEĆ ZA SEBE KAŽU DA SU UMJETNICI.

UMJETNOST JE PROFESIONALIZAM. ŽIVITE , RADITE, DIŠETE I FUNKCIONIRATE U TOM PRAVCU I SAMO ZA TO.  NA ŽALOST,  MNOGI NE SHVAĆAJU KAKO „BITI UMJETNIK“ TRAŽI  MNOGA ODRICANJA…

 PRAVI UMJETNIK NIKADA NEĆE REĆI DA JE SAVRŠEN U NEKOJ IZRADI. NIKADA NEĆE  REĆI DA JE DOSTIGAO VRHUNAC U NEČEMU, A DANAS NOGI ZA SEBE UPRAVO TO TVRDE.

I JOŠ NEŠTO…MNOGI I MENE PITAJU, KAKO SAM JA TO POSTAO UMJETNIK. AKO IMATE HRABROSTI, POGLEDAJTE NA STRANICAMA ULUPUH-a I HDLU-a ŠTO SU UVJETI DA POSTATI ČLAN, PA ĆE VAM BITI JASNO, KAKO SE POSTAJE UMJETNIK.

UVJETE ZA PRIKLJUČENJE OVIMU DRUGAMA SAM ISPUNIO, ALI…ONO ŠTO JA STVARAM U VIDU MOJIH KREACIJA UMJETNIČKIH, NE POSTOJI KAO GRUPA U KOJOJ BIH SE MOGAO PRIJAVITI, JER IPAK…KREACIJA OD SPUŽVE NEMA KOD NIKOGA, OSIM KOD MENE….

I DA…VRLO BITNO! KOLIKO GOD DA JE TEŠKO STVARATI NEŠTO NOVO U UMJETNOSTI, SVAKI UMJETNIK MORA IMATI NEŠTO SVOJE, KAO BREND…JEDINSTVENO!!!

KRASTI MODELE OD DRUGIH, KOPIRATI DRUGE, TO SVAKAKO NIJE UMJETNOST. NA SVOJOJ KOŽI SAM OSJETIO KAKO TO IZGLEDA KAD  NOVINARI NE ZNAJU KAKO VAS TREBAJU OSLOVITI, NE ZNAJU KAKO NAZVATI VAŠ RAD, KAKO UOPĆE VRIJEDNOVATI TO ŠTO RADITE. SAMO KVALITETA U IZRADI, KOJA JE TEŠKA I DUGOTRAJNI PROCES U IZRADI MOJIH KREACIJA, DOVELA JE DO TOGA DA SE S POŠTOVANJEM ODNOSE PREMA MOME RADU. JESAM LI BIO BUDALA ŠTO SAM USTRAJAO NA ORIGINALNOSTI, ILI NE…NEZNAM, ALI UMJETNIK SVAKAKO JESAM!!!

Napisano 22.07.2014.g.