KADA NAM DRUGI NEŠTO PRIČAJU…

Kada od nekoga čujemo, kako je netko dobar ili loš, je li nešto ukusno ili ne, kako je neki dio tehnike dobar ili loš, da je neki auto izvrstan ili teška pušiona, moramo shvatiti da je to samo osobno tumačenje nekoga. Bez obzira radi li se o mišljenju nekoga do koga nam je jako stalo ili pak nekog totalnog nepoznanca u našem životu, to je ipak samo njihovo mišljenje.

Bez obzira prihvaćamo li nečije razmišljanje kao činjenicu, dobro je kada shvatimo kako uvijek nakon osobnog iskustva, o nekome ili nečemu, svako mišljenje možemo promijeniti, na bolje ili gore.

Zato kušajte tu hranu, prije nego donesete odluku o njenom ukusu. Probajte voziti to auto, bez obzira što je netko imao loše mišljenje o njemu.

Sudimo po sebi. Je li nam svako jelo ukusno kada smo dobre volje, kao i kada smo loše volje?

Je li nam nešto što radimo isto zanimljivo kao i kad smo pod stresom, loše raspoloženi, kada nas zub boli?

Kada smo dobro volje, tada s veseljem opisujemo nešto, tako da drugi samo slušajući nas, požele i oni to uraditi isto. Zar ne?

S druge strane, kada smo loše volje, tada je bolje da ništa ni ne objašnjavamo. Shvaćate zašto!?

Ponekad su neka mišljenja baš zlonamjerna, a ponekad i pretjerano napuhana.

Isprobajte, pa svjedočite svojim iskustvima.

Ukratko:

Riječi mogu biti izgovorene u trenucima ljubomore, svađe, ljutnje, želje da se nekome napakosti, ali isto tako mogu biti izrečene s neograničenom količinom ljubavi.

Riječima i ne treba mnogo vjerovati.

Ako vam netko kaže da vas voli, a ne sjećate se kad vas je zadnji put zagrlio, u takvim riječima o ljubavi nema niti malo vjerodostojnosti.

Ali, ako zagrlite voljenu osobu i osjetite se u tom zagrljaju kao da ste na sedmom nebu, takvim emocijama nikada ne možete pronaći riječi kojima bi ih opisali.

Prema tome, mišljenja drugih ljudi nam često stvaraju predrasude o nečemu.

Split, 13.07.2021.g.